מה הם הטיפולים שאתם מציעים במרפאה?
במרפאה תוכלו למצוא טיפולים של שיקום הפה: יישור שיניים לצורך שיקום, כתרי זירקוניה, ציפוי חרסינה לשיניים, שיקום על גבי שתלים וכן גם השתלות ושתלים דנטליים.
האם מומלץ לעשות שיקום פה ביום אחד?
במרפאתנו תוכל לבצע שיקום פה בשיטה של שיקום ביום אחד. עם זאת פרופ' אורמינר אינו דוגל בטיפולים של שיקום הפה ביום אחד ומציע למטופליו חלופות שיאריכו ימים, בהתאם למצבו הרפואי האינדוידואלי של כל מטופל ומטופל.
על מנת לבדוק התאמה, מומלץ להיוועץ עם המרפאה ולבחון את הטיפול.
האם טיפול בעזרת שתלים כואב?
ככלל, טיפולי שיניים אינם כואבים. כל הטיפולים נעשים תחת הרדמה מקומית. לאחר ההרדמה המטופל לא מרגיש כאב. כאשר ההרדמה עוברת יש סיכוי לכאב. רמת הכאב היא אישית. כל אחד מגיב אחרת. יש מטופלים שרגישים לכל שינוי ולכן ירגישו יותר את התפרים שיש בפה או את הפצע.
רוב המטופלים ממשיכים בשגרת חיים רגילה ושולטים בכאב הקל בעזרת משככי כאבים רגילים כמו אקמול, אופטלגין ודומיהם.
כמה זמן השתלים מחזיקים בפה?
השתלים הדנטליים המודרניים נמצאים בשימוש שוטף מעל 30 שנה. הספרות המקצועית מדווחת על שתלים מתפקדים למשך 15-20 שנה. מדובר על השתלים עצמם ולא על הכתרים המורכבים עליהם. לגבי הכתרים, בדרך כלל, אנחנו מזהים סימני בלאי ושברים לאחר 10 שנים בערך. לכן מקובל להגיד ששתלים והכתרים שורדים יפה כעשר שנים ולאחר מכן יש לצפות לכך שנצטרך להחליף את השחזור ואולי גם חלק מהשתלים.
כל האמור כאן מתקיים רק עם מקפידים על תחזוקה שוטפת של השתלים. חייבים להקפיד על ביקורות תקופתיות אצל הרופא והשיננית.
האם מתייחסים לשתלים כשינים רגילות?
כן. שתלים וגם הכתרים על השתלים עמידים בכוחות לעיסה רגילים. מכיוון שאנחנו מתנהגים איתם כמו שיניים רגילות, יש צורך להקפיד על ביקורות אצל רופא השיניים ולא לחשוב שאם אין שיניים אלא שתלים לא יהיו יותר בעיות.
יש שתי סיבות עיקריות לאובדן שיניים: עששת ומחלת חניכיים. אנשים שאיבדו שיניים בעקבות מחלת חניכיים צריכים להקפיד מאד על היגיינה אורלית וביקורים תכופים אצל שיננית. גם השתלים רגישים למחלת חניכיים ואם לא נשגיח אפשר לאבד גם אותם.
כמה זמן אחרי השתלה אפשר להרכיב כתרים על השיניים?
בדרך כלל אנחנו מעדיפים להמתין 3-4 חודשים לאחר ההשתלה. זה גם תלוי במקרה, אם השתלנו עצם תוך כדי החדרת השתל או אם איכות העצם של המטופל לא טובה, אנחנו נמתין יותר. היחס לכל מטופל וזמן ההמתנה לשיקום צריך להשתנות בהתאם למקרה. על רופא השיניים להסביר למטופל לגבי זמני ההמתנה השונים.
מה היא השתלה מיידית או "שיניים ביום אחד"?
הצלחה בקליטת השתל בעצם תלויה ביציבות שלו אחרי ההשתלה. אם השתל יציב בתוך העצם יש סיכוי טוב שייקלט. כאשר יש צורך לעקור שן ורופא השיניים מעריך שלאחר העקירה תהיה מספיק עצם ליציבות השתל, ניתן לעקור את השן ולהחדיר מיד את השתל. זהו תהליך מקובל. יש לו מגבלות וגם לעיתים, למרות שיש תנאים טובים, השתל מאבד את היציבות ויש לחזור עליו.
"שיניים ביום אחד" – כולנו היינו רוצים לסיים את הטיפול ביום אחד אבל לכך צריך תנאים טובים. התנאי העיקרי הוא עצם בכמות מספקת לייצוב השתלים. ככל יש יותר עצם הסיכוי להצלחת הטיפול משתפר. ההצלחה גם מותנת בשיקום על השתלים החדשים. הוא חייב לקשור אותם ביחד ולקבע אותם. כמובן שצריך גם להתייחס לשיניים בלסת הנגדית. צריך להשגיח שלא יופעלו כוחות חזקים על השתלים החדשים כדי לא להפריע להחלמה של העצם ולקליטת השתלים.
לא כל מטופל יכול לקבל שיניים ביום אחד. זה תלוי בגורמים רבים . בספרות המקצועית יש דיווחים על סיבוכים רבים יותר בשיטה זו.
למה לעשות יותר שתלים?
מחיר השתל לא זול. גם הצורך להוסיף עצם מייקר את הטיפול. העובדות האלו גורמות למטופל ולעיתים גם לרופא לנסות לחסוך בכמות השתלים ולעיתים להחדיר אותם בזווית כדי לתמוך בגשר ארוך עם מעט שתלים.
שיטה זו ידועה. שתלים שהוחדרו בזווית הם לא המצאה חדשה. ברוב הפרסומים המדעיים אנחנו גם רואים שהשתלים נשארים תקינים לאורך השנים הראשונות.
צריך לזכור כמה עובדות: כאשר יש מספר מצומצם של שתלים, אם אחד לא מצליח כל השיקום קורס. חסר לנו גם מעקב ארוך טווח אחרי טיפול כזה. אנחנו גם יודעים שאם מספר השתלים קטן, העומס על השיקום-הכתרים- גדול יותר ולכן יש שברים של חלקי השיקום, החרסינה והמתכת.
יש לנקוט במשנה זהירות כאשר משתמשים בשיטה זו.
מהי בניית עצם?
הגוף שלנו יודע לבנות עצם. כאשר העצם נשברת יש לגוף יכולת תיקון טובה מאד. הגוף לא יכול לבנות עצם אם אין לו חומר שמדריך אותו באיזה כיוון עליו להוסיף אותה.
כאשר אנחנו עוקרים שן או כאשר השן נעקרה וחסר עצם להשתלה אנחנו למעשה בונים בעזרת עצם מלאכותית פיגום – שלד- שעליו העצם שלנו בונה את העצם החסרה. ישנם סוגים רבים של תחליפי עצם וצריך לדעת במה להשתמש כדי להשיג תוצאה טובה.
במרפאה אנחנו משתמשים במספר תחליפי עצם ומתאימים אותם לפי הצורך.
מתי עדיף לעשות כתר?
כאשר השן שבירה או מאבדת חלק גדול מהצורה שלה, זה הזמן לעשות כתר.
השן הופכת שבירה יותר בדרך כלל אחרי טיפול שורש. במהלך טיפול השורש מנתקים את השן מאספקת בדם שלה והיא מתייבשת והופכת להיות שבירה.
אם יש נזק גדול לשן כתוצאה מעששת וקירות השן הנותרים דקים מאד, השן יכולה להישבר. לעיתים ניתן להסתפק בסתימה גדולה אבל לפעמים יש צורך לבצע כתר. במיוחד באותם שיניים שנוטות להישבר כמו שיניים טוחנות או מלתעות.
למינייט או חזיתית. מה זה ומה ההבדל מכתר רגיל?
למינייט או בשמו העברי חזיתית מיועד בעיקר לשינוי צורה וצבע של שן קדמית. זהו ציפוי דק שמודבק על שן לאחר שהורידו ממנה שכבה דקה מאד. החזיתית מקובעת לשן בעזרת דבק בלבד והיא רגישה יותר לשברים או התנתקות מהשן.
ההדבקה של החזיתית היא לאמייל של השן ומתאימה לשיניים ללא שברים או סתימות גדולות. אם יש בשן הקדמית סתימה גדולה, יהיה צורך לבצע כתר כי החזיתית תתנתק מההדבקה.
מטופלים ששוחקים או מהדקים שיניים, או שצורת הסגירה שלהם באזור השיניים הקדמיות בעייתית, לא מתאימים לטיפול כזה אלא לכתרים רגילים.